Slider
Maak uw eigen bonbons tijdens een workshop!

Altijd al eens zelf met chocolade willen werken,

of een proeverij beleven?

Dat kan in ons moderne atelier onder leiding van chocolatier Wim Löbker en zijn vrouw Marian. In ons atelier werken wij enkel met Valrhona chocola, de Rolls Royce onder de chocoladesoorten.
Een fair trade product met een excellente chocoladesmaaksensatie geteeld op eigen plantages waar de mens en het product centraal staan.

  • De avondworkshop begint om 19.00 uur en eindigt om 22.00 uur. 
  • De workshops overdag beginnen bij voorkeur om 13.00 uur en eindigen om 16.00 uur Andere aanvangsttijd? Neem even contact op en overleg even.

Wat kunt u tijdens de bonbonworkshop verwachten?

U wordt ontvangen met een lekker kopje koffie/thee en onder het genot van het proeven van bonbons geeft Wim een korte uitleg over de groei van de cacaoplant en de verwerking tot chocolade.

Na deze introductie begeeft u zich naar het atelier en onder persoonlijke begeleiding gaat u zelf aan de slag en maakt u uw eigen bonbons.
Tevens maakt u een chocoladeschaal om al uw zelfgemaakte bonbons in te doen.
Daarna gaat u aan de slag met marsepein en door ons atelier zelf vervaardigd gekonfijt fruit en bewerkt dit met chocolade.
Uiteraard pakt u deze zelfgemaakte creaties feestelijk in en neemt deze mee naar huis waar u nog kan nagenieten van uw heerlijke chocoladecreaties.
Tijdens de workshop staat er drinken klaar. 

Chocoladeproeverij
Onder leiding van Chocolade Sommelier Wim Löbker gaat u 13 soorten chocolade proeven.
Deze varieren van 33% t/m 100% cacao.

Vooraf aan de proeverij krijgt u een Masterclass over de groei van cacao en hoe er chocolade van gemaakt wordt.
 
Middels een proeverij formulier ontdekt u wat de verschillen zijn in smaak,karakter en terroir.
Tussen het proeven staat er speciaal zuurdesem brood van het Bak Atelier en water om de smaak papillen te neutraliseren.

Tijdens het proeven vult u kleine zakjes met de geproefde chocolade en u ontvangt een extra leeg proeverij formulier.
Hiermee kunt u later thuis nog is met familie of vrienden uw eigen proeverij over doen.



Tijdens de workshops en proeverij staat informatie,genieten en proeven centraal.
klik hier voor
prijzen, tijden en betalingen